Autor |
Wiadomo¶ć |
Matylda |
Wysłany: ¦ro 12:26, 03 Maj 2017 Temat postu: |
|
Wolę kuchnię... mojego męża! |
|
|
oliwka44199 |
Wysłany: Wto 8:56, 11 PaĽ 2016 Temat postu: |
|
oj pyszno¶ciowe s± *,* ja najbardziej lubie z keczupem , ale zeby nie było też go za dużo |
|
|
Lena25 |
Wysłany: Wto 11:34, 31 Maj 2016 Temat postu: |
|
Moja babcia robi najpyszniejsze goł±bki S± rewelacyjne, każdy z rodziny je uwielbia. |
|
|
stefan321 |
Wysłany: Pi± 14:08, 01 Kwi 2016 Temat postu: |
|
A warto spróbować |
|
|
krzysztofczyk |
Wysłany: Czw 11:12, 11 Lut 2016 Temat postu: |
|
A ja najbardziej lubię mojej mamy Sam nigdy nie robiłem |
|
|
kari |
Wysłany: Sob 1:02, 12 Gru 2015 Temat postu: |
|
A ja najbardziej lubię w li¶ciach winogron |
|
|
Brajen79 |
Wysłany: ¦ro 9:05, 22 Lip 2015 Temat postu: |
|
Ja nie używam keczupu i dodaję jeszcze pokrojone drobno pieczarki |
|
|
turystka |
Wysłany: Wto 9:58, 17 Cze 2014 Temat postu: Goł±bki domowe |
|
Każdy robi inaczej goł±bki,mój przepus jest taki,a same goł±bli,poezja:
- Główka kapusty
- mięso wieprzowe, ( karczek, lub łopatka)
- ryż
- przecier pomidorowy
- keczup
Przygotowanie:
Mięso opiekamy w g±siorku ze wszystkich stron na złoty kolor ,czekamy aż lekko przestygnie,kroimy go i przekręcamy przez maszynkę, mieszamy razem z wcze¶niej ugotowanym ryżem,dobrze wymieszać.
Wycinamy ile się da gł±ba w kapu¶cie. Mocno j± sparzamy we wrz±tku,oddzielamy li¶cie ¶cinamy zgrubienia i układamy na ¶rodku farsz zawijaj±c po obu stronach potem wzdłuż.Układamy w tym samym g±siorku w którym opiekali¶my mięso.Kiedy kapusta będzie miękka,należy wymieszać przecier pomidorowy z kilkoma łyżkami stołowymi keczapu i zawarto¶ć wlać do g±siorka. Dusimy jeszcze jaki¶ czas. Palce lizać. |
|
|