Autor Wiadomo¶ć
Matylda
PostWysłany: ¦ro 12:26, 03 Maj 2017    Temat postu:

Wolę kuchnię... mojego męża! Smile
oliwka44199
PostWysłany: Wto 8:56, 11 PaĽ 2016    Temat postu:

oj pyszno¶ciowe s± *,* ja najbardziej lubie z keczupem , ale zeby nie było też go za dużo
Lena25
PostWysłany: Wto 11:34, 31 Maj 2016    Temat postu:

Moja babcia robi najpyszniejsze goł±bki Smile S± rewelacyjne, każdy z rodziny je uwielbia.
stefan321
PostWysłany: Pi± 14:08, 01 Kwi 2016    Temat postu:

A warto spróbować Wink
krzysztofczyk
PostWysłany: Czw 11:12, 11 Lut 2016    Temat postu:

A ja najbardziej lubię mojej mamy Wink Sam nigdy nie robiłem
kari
PostWysłany: Sob 1:02, 12 Gru 2015    Temat postu:

A ja najbardziej lubię w li¶ciach winogron Smile
Brajen79
PostWysłany: ¦ro 9:05, 22 Lip 2015    Temat postu:

Ja nie używam keczupu i dodaję jeszcze pokrojone drobno pieczarki Smile
turystka
PostWysłany: Wto 9:58, 17 Cze 2014    Temat postu: Goł±bki domowe

Każdy robi inaczej goł±bki,mój przepus jest taki,a same goł±bli,poezja:

- Główka kapusty
- mięso wieprzowe, ( karczek, lub łopatka)
- ryż
- przecier pomidorowy
- keczup

Przygotowanie:

Mięso opiekamy w g±siorku ze wszystkich stron na złoty kolor ,czekamy aż lekko przestygnie,kroimy go i przekręcamy przez maszynkę, mieszamy razem z wcze¶niej ugotowanym ryżem,dobrze wymieszać.

Wycinamy ile się da gł±ba w kapu¶cie. Mocno j± sparzamy we wrz±tku,oddzielamy li¶cie ¶cinamy zgrubienia i układamy na ¶rodku farsz zawijaj±c po obu stronach potem wzdłuż.Układamy w tym samym g±siorku w którym opiekali¶my mięso.Kiedy kapusta będzie miękka,należy wymieszać przecier pomidorowy z kilkoma łyżkami stołowymi keczapu i zawarto¶ć wlać do g±siorka. Dusimy jeszcze jaki¶ czas. Palce lizać.

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group