Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Śro 22:53, 21 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
Uta, nie kombinuj przypadkiem, jak to w zwyczaju w lokalach publicznych robić drzyzdę truskawkową z truskawek i mąki brrrrr!! Kiedyś moje dziecko dostalo w barze takie pierogi. Ja bym tego nie zjadła. Teraz czekam na jagódki, czarne, oczywiście |
|
Powrót do góry |
|
|
uta Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 375 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 22:54, 21 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
uffff, dzieki bardzo, tak sie domyslałam, że to tak trzeba zrobic,teraz tto juz spróbuje w sobotę (zapunktuję u dzieci). No i wielkie dzieki, że sie nie smiałaś ze mnie, że takie proste rzeczy, a pytam.
A wiesz, że skorzystałam z Twojego przepisu na pizze i teraz czasem robie w domu? Dzieki Ci bardzo Gosieq!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Śro 22:55, 21 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
a teraz pędzę się jeszcze pożegnać na pogaduchy 1, 2, 3..., bo lecę do łóżeczka |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Śro 22:55, 21 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
uta napisał: | uffff, dzieki bardzo, tak sie domyslałam, że to tak trzeba zrobic,teraz tto juz spróbuje w sobotę (zapunktuję u dzieci). No i wielkie dzieki, że sie nie smiałaś ze mnie, że takie proste rzeczy, a pytam.
A wiesz, że skorzystałam z Twojego przepisu na pizze i teraz czasem robie w domu? Dzieki Ci bardzo Gosieq!!!!! |
nie ma za co, polecam się na przyszłość, jak tylko będę mogła w czymś pomóc |
|
Powrót do góry |
|
|
uta Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 375 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:00, 21 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
Bedę korzystać!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
delicja Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 08 Lut 2006 Posty: 1237 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 8:25, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
GosieQ poczytalam Twoje pierogi z truskawkami....... ale zglodnialam!!!! mniam mniam....[/list] |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Wto 12:49, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
delicja napisał: | GosieQ poczytalam Twoje pierogi z truskawkami....... ale zglodnialam!!!! mniam mniam....[/list] |
Też bym teraz takich zjadała
A może by jakieś grzybkowe zrobić?? |
|
Powrót do góry |
|
|
delicja Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 08 Lut 2006 Posty: 1237 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 15:11, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Grzybkowe to nie to samo |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Wto 20:22, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Potrzebuję dobrego przepisu na sos do pizzy. Już mam prawie dopracowany ale może jeszcze coś zmienię. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Wto 22:24, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
). napisał: | Potrzebuję dobrego przepisu na sos do pizzy. Już mam prawie dopracowany ale może jeszcze coś zmienię. |
Ja w czasach, kiedy nie było sosów gotowych robiłam swoje własne. do pizzy robiłam doprawiony sos pomidorowy. Jeśli nie było pomidorów świeżych, które dało się przetrzeć brałam koncentrat, rozrzedzałam wodą, doprawiałam solą, pieprzem i imbirem |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Pon 17:28, 20 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ja już prawie dopracowałem taki, który mi smakuje (lekki problem z ilością czosnku - dosłownie troszeczkę, ale jakoś mi zawsze troszeczkę ręka drgnie i jest za dużo). Muszę spróbować jeszcze z imbirem bo nie dodawałem. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gosieq Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 2370 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: CK
|
Wysłany: Pon 18:35, 20 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
A ja nie próbowałam z czosnkiem
Zrozumiałam ( to drżenie ręki ), że chodzi o czosnek granulowany, a nie świeży |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Wto 5:00, 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ja dodaję granulowany. |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Nie 8:51, 03 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Nosz w mordę piekłem właśnie pizze i wyjmując z piekarnika się poparzyłem. Do tego niechcący wylałem prawie cały sos do pizzy. Zdarza Wam się też coś takiego czy tylko ze mnie taka łamaga? |
|
Powrót do góry |
|
|
Nuska Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 08 Lut 2006 Posty: 3572 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:44, 03 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Mnie kiedyś odpadło dno od tortownicy przy sprawdzaniu czy ciasto już się upiekło.
Oczywiście w tym momencie jeszcze upieczone nie było |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Sob 8:47, 30 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Przypomniał mi się Sylwester w 2000 roku. Było parę fajnych potraw: sarna w sosie truskawkowym itp.
Parę fotek:
Na początek był rak w jakimś sosie (już nie pamiętam jakim)
później takie coś (nie pamiętam co to):
no i prosiaczek pieczony (mniam):
później trochę śmierdział fajkami. Palacz jeden no!
po jedzonku zapaliliśmy po cygarze
a przygrywała nam kapela z Kuby (Copacabana):
Do tego było mnóstwo kulinarnych doświadczeń typu ostrygi, ślimaki, ośmiornica itp.
Z ośmiornicy mam jakieś zdjęcie.
Zdjęcia kiepskiej jakości bo z analogu.
Na dniach kupię cyfrówkę to poszaleję przy następnym wyjeździe |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Sob 8:49, 30 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
A może podzielicie się jakimiś wrażeniami (mogą być foto) z potraw podczas podróży? |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Sob 8:52, 30 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Kurcze zamiast raka wkleił mi się stół - poprawka:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nuska Stały Bywalec Karawany
Dołączył: 08 Lut 2006 Posty: 3572 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 12:15, 30 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
no to zabalowałeś w tym 2000 roczku
ale z sarny w sosie truskawkowym to ja wybrałambym ten sos, a nawet same truskawki |
|
Powrót do góry |
|
|
:)) Gość
|
Wysłany: Sob 6:47, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Ma Ktoś sprawdzony przepis na golonkę. Głownie chodzi mi o to żeby skórka była spieczona. Ostatnio robiłem golonkę po bawarsku ale skórka miała gorzkawy smak. Coś może schrzaniłem? Za dużo kminku czy to wina piwa (nie było u mnie w sklepach ciemnego to dałem jasne) nie wiem? Golonka smaczna ale bez skórki. Będę wdzięczny za jakiś przepis. |
|
Powrót do góry |
|
|
|